Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Köp- och leveransvillkor

Minimiorder

Minimiorder är 120 kr inklusive moms. Moms ingår i priset med 25% (6% på litteratur).
 

Fraktkostnad

Fraktkostnaden för en beställning är 69 kr.

Vi erbjuder även fler fraktalternativ: Väljer du att hämta paketet på Fabriksvägen 10 i Solna utgår ingen kostnad för frakt (dock utgår 75 kr i expeditionsavgift om paketet ej avhämtas inom 10 dagar). Kostnaden för frakten redovisas i kassan.
 

Leveransvillkor

Normal leveranstid är cirka 2-5 vardagar. Under högsäsong eller om en vara är slut kan det ta längre tid.

Vi skickar beställningar med PostNord och DHL (vid små paket som brev). Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (inom 14 dagar), så fakturerar vi dig 250 kr för fraktkostnaderna samt vårt arbete med hantering av varorna. Väljer du alternativet att fraktfritt hämta ditt paket på Tegnergatan 2c skall detta göras inom 10 dagar efter att paketet är på plats och du aviserats.


Ångerrätt/Reklamation

Det är alltid 14 dagars öppet köp eller ångerrätt när du handlar hos oss. 

Vid returer ska produkten vara oanvänd och i oförändrat skick. Enklast och billigast är att ni mailar oss och ber om en retursedel som ni får per mail, skriver ut, fäster på lådan och lämnar in hos samma ombud inom rimlig tid (en vecka).

När vi emottagit returen kontrolleras denna och vid ett godkännande returneras hela produktens kostnad exkl frakt tur och retur (dvs avdrag på 69 kr + 69 kr = 138 kr). Vi debiterar 69 kr per paket.

Vid returer av mindre artiklar som får plats i ett kuvert, såsom vinöppnare och dyl, rekommenderar vi att ni istället postar detta till oss och betalar direkt till ombudet för returfrakten, då det brukar kosta mindre än 69 kr. Vi gör då endast avdrag för den första frakten när returen godkänts (69 kr). Returadress av mindre artiklar i kuvert skickas till:

Vinglas.se
c/o Barshopen i Stockholm
Tulegatan 2
113 58 Stockholm

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv för frakterna. För återbetalning kommer det en kreditering från Klarna som är vår samarbetspartner för betalningar.
 

Betalningsalternativ

- Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.
 

- Klarna Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.
 

- Klarna Konto
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 
 

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).
 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.
 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Alla texter och bilder på vinglas.se tillhör verksamhetens juridiska person och skyddas av svenska och internationella upphovsrättslagar.

Produkter

Handla

Information